Wat is lean training?

Bij een lean training denken veel mensen aan fitnessen om een mooi lichaam te krijgen. Maar daar doelen we niet op in dit artikel. Lean betekent namelijk slank, maar het wordt ook gebruikt om bedrijfsprocessen te verbeteren. Tegenwoordig zijn bedrijven groter en complexer dan ooit tevoren. Zeker in grote bedrijven wordt er daarom ook helaas veel verspild. Dat is een noodzakelijk gevolg van geautomatiseerde processen. Maar hoe voorkom je dat er teveel wordt verspild in het bedrijfsproces, of dat er dingen functioneler lopen, zodat de tijd effectiever kan worden verdeeld? Daarvoor kun je een zogenaamde lean training nemen. Dit is een cursus waarin je dat leert, meestal afgestemd op een specifieke branche. Maar wat zijn de voordelen van een lean training? Welke processen kunnen ermee worden verbeterd of versneld?

Minder verspilling

Zoals in de introductie al even werd benoemd, kan een lean trainig worden ingezet om ervoor te zorgen dat er minder wordt verspild in het bedrijf. Dit kan dan gaan om goederen, maar bijvoorbeeld ook om arbeidsuren. Is er wel effectiviteit in het bedrijf, of juist helemaal niet? Men kan immers wel 8 uur per dag werken, maar hoe effectief is de gemiddelde persoon in die 8 uur? Bij de lean training wordt daar aandacht aan besteed. Verspilling is namelijk niet alleen zonde, maar zorgt er ook voor dat de kosten hoger oplopen. Het kunnen steeds kleine beetjes zijn, maar op de lange termijn kan dit uiteindelijk om kapitalen gaan. Er zijn verschillende cursussen die je kunt volgen als het gaat om een lean training. Enerzijds heb je klassikale cursussen, maar tegenwoordig worden er ook online cursussen aangeboden. Vaak kun je deze op eigen tempo volgen en in deze drukke wereld kan dat wel fijn zijn.

Betere resultaten boeken

Een lean training kan er ook op zijn gericht om betere resultaten te boeken. Daarbij gaat het dan niet alleen resultaten wat betreft de arbeidsproductiviteit, maar ook als het gaat om hetgeen waar het bedrijf voor is opgericht. Hoe wordt alles door klanten gewaardeerd? Is er wel eens onvrede? Waar kan het bedrijf zich in onderscheiden in vergelijking met andere bedrijven op die markt? Dergelijke zaken komen terug in de training. Dit kan dus in alle branches voorkomen. Als het nu gaat om een bedrijf dat televisies verkoopt, of bijvoorbeeld een overheidsinstantie. In alle opzichten moeten er betere resultaten geboekt worden. Of het nu gaat om het leveren van diensten, of van goederen. Alles is mogelijk.

Lean training

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *